MASINA DE CALIBRAT CU VALTURI DE RINDELUIRE, GT-1020W

Ferastraul panglica orizontal, model HP-1300,  este destinat spintecarii pe grosime a panourilor din lemn avind latimea de maximum 1300 mm.  Acest model de ferastrau se produce in doua variante  : cu un cap de lucru (o pinza panglica), sau cu doua capete de lucru (doua pinze panglica).  Mai jos, sunt redate caracteristicile tehnice ale ferastraului cu un cap de lucru.

Utilajul se poate folosi la spintecarea panourilor realizate din sipci din lemn masiv, din specii pretioase, pentru a fi apoi folosite la placarea panorilor din MDF, sau PAL, la fabricarea mobilei corp, sau a usilor.  Deasemenea, se pot spinteca pe acest utilaj panouri din sipci din lemn masiv, din specii ieftine, pentru a fi folosite, de exemplu, la spatele dulapurilor.

Panoul de spintecat este antrenat de un transportor de avans, din cauciuc, cu latimea de 1285 mm si lungimea de 7000 mm, cu viteza variabilă. Variaţia vitezei de avans se realizează hidraulic, iar valoarea maxima a vitezei de avans este de 12 m/min.

Panoul este presat pe covorul de avans de role superioare acţionate hidraulic.

Pînza panglică, placată cu inserţii metalice din tungsten şi cobalt, este antrenată de un motor puternic, de 40 CP, cu viteză variabilă, reglabilă prin intermediul unui inverter electronic de frecvenţă, în funcţie de specia lemnoasă care se taie.

Distanţa minimă de la pînza panglică la transportorul de avans din cauciuc este de 4 mm, aceasta fiind şi grosimea minimă a ultimei piese care se poate obţine din panoul de prelucrat.

Se pot obtine piese cu grosimi de la 1 mm, pînă la 246 mm (în cazul unei grosimi iniţiale a panoului de 250 mm).

In cazul unui panou cu grosimea de 24 mm, de exemplu, se pot obţine 2 panouri cu grosimea de 8 mm şi un panou cu grosimea de 4 mm.

Pînza panglică este tensionată de un sistem hydraulic, dotat cu o instalaţie pneumo-hidraulică pentru compensarea automată a pierderilor de presiune. Puterea motorului instalaţiei hidraulice este de 5 CP.

Maşina este dotată cu un sistem de răcire de tip “mist coolant”.

PLC Control, cu touch – sensing screen, prin intermediul caruia se comanda si se controleaza toate functiile masinii si valorile  parametrilor  de lucru.

 

Caracteristici tehnice :

-          Latimea max /grosimea max a panoului                          1300 mm / 250 mm

-          Distanta de la pinza panglica la covorul de avans          4 mm

-          Diametrul / latimea volantelor                             42” x 2” (1.066,8 x 50,8 mm)

-          Viteza de avans                                                               0 ~ 12 m/min

-          Dimensiunile pinzei panglica                                          321” x 2” (8.153,4 x 50,8 mm)

-          Puterea motorului pinzei panglica                                   40 CP

-          Hotele de exhaustare                                                      Ø 4” x 2 buc.

-          Greutatea utilajului                                                         5000 kgf

-          Dimensiunile de ambalare                                               5000 x 2300 x 2100 mm